(placeholder)

I sæson 2015-16 er John Frandsen knyttet som huskomponist til godset Rønnebæksholm i Næstved. Her skabete han i denne periode tre værker til:


Duo Diagonal

Adam Ørvad, accordion

Anka Zlateva, cembalo


Virtua String Quartet

Gordan Trajkovic, violin

Frederik Burstedt, violin

Markus Falkbring, viola

Tobias van der Pals, cello


Storstrøms Kammerensemble

Værkerne vil blive programsat ved koncerter i koncertsalen på Rønnebæksholm i løbet af 2015 og 2016.


Læs mere på

www.roennebaeksholm.dk
Det første værk i serien er

SISYFOS for accordion og cembalo som blev uropført 1. oktober 2015.


10. december 2015 uropførtes

PENELOPEIA for strygekvartet af Virtua String Quartet


19. april 2016 uropførte Storstrøms Kammerensemble

DIONYSOS
Komponister indtager gammelt gods med nye værker


Rønnebæksholm i Næstved vil i det kommende år huse komponisterne Anders Lauge Meldgaard og John Frandsen, der med støtte fra Statens Kunstfond får mulighed for at opføre helt nye værker til det gamle gods, der i dag fungerer som kunsthal.


Komponisten John Frandsen og multiinstrumentalisten Anders Lauge Meldgaard skal være tilknyttet godset Rønnebæksholm ved Næstved som huskomponister det kommende år. Det er Rønnebæksholm, der har taget initiativ til at invitere de to meget forskellige musikalske personligheder til at skabe nye værker til opførelse på stedet. Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik støtter projektet under huskomponistordningen, hvor en institution i en længerevarende periode som vært for én eller flere kunstnere bliver platform for at udvikle og præsentere nye musikalske idéer.


Leder af Rønnebæksholm Dina Vester Feilberg siger:


”På Rønnebæksholm ser vi projektet med huskomponisterne som en unik mulighed for at sætte den skabende, kunstneriske proces i fokus. Samarbejdet vil både give kommunens unge talenter mulighed for at møde og følge de professionelle komponister og danne ramme for spændende koncertoplevelser for gæsterne.”


Erfaren klassisk komponist møder fri eksperimenterende fugl

I huskomponistaftalen med Rønnebæksholm står den unge multiinstrumentalist Anders Lauge Meldgaard, der arbejder med den rytmiske musik i en meget udforskende og fri form, over for den etablerede og erfarne komponist John Frandsen, som arbejder inden for klassiske musikformer.


Anders Lauge Meldgaard siger:


”Jeg glæder mig til at fylde noget nyt og legende ind i de fantastiske ram-mer, som det historiske Rønnebæksholm tilbyder. Og jeg håber, at John Frandsen og jeg kan inspirere hinanden med friske tanker og ideer, der igen kan blive til ny musik.”


Ud over at komponere og virkeliggøre en række af egne værker ser komponisterne også interessante muligheder for at samarbejde og gensidigt inspireres rent musikalsk.


Fra værk for alternative pibeorgler og synthesizers til klassisk korværk

Anders Lauge Meldgaard har bl.a. planer om at skabe et værk for 3-4 små, selvbyggede orgler og tillige en komposition for 4 delvis programmerede synthesizere, der med ”korstemmer” giver oplevelsen af en art moderne kirkeorgel.


Også John Frandsen vil komponere for kor, men dette akustisk for lokale kor og over et Grundtvigtema til fejring af Grundtvigs fødselsdag i september 2016. Begge komponister skriver desuden nye værker for Storstrøms Kammerensemble.


Det er intentionen, at komponisternes arbejde skal initiere et samarbejde med flere kulturaktører i Rønnebæksholms lokale netværk, fx Næstveds Ungdomsskole, Gymnasium og bibliotek.