(placeholder)August 2012


Klokkeringen for ørerne... Nej, jeg har heldigvis ikke fået tinnitus. Men jeg har arbejdet i den seneste uges tid på et lille stykke musik til klokkespillet i Aalborg Domkirkes tårn: Bells of Budolfi. Det indgår i den flotte festival, som  arrangeres af den nordjyske forening Ny Musik under navnet OpenDays. Festivalen strækker sig over en hel uge fra 12. til 19. august, og den byder på electronica, kammermusik, vokalmusik - og altså også en koncert for Budolfi Kirkes 48 kirkeklokker.


Jeg har aldrig skrevet for det medie før. Og det er lidt af en udfordring - klokkerne er naturligvis stemte, men en klokkes overtonestruktur er så kompleks, at det alligevel kan være svært at definere tonehøjden. Og så bimler musikken jo i øvrigt nådesløst ud over byen, så alle sagesløse aalborgensere må finde sig i at få ørerne fyldt med mærkelige, nye toner sådan en ganske almindelig fredag eftermiddag...


Jeg har netop sendt den færdige node afsted til klokkenist Erik Kure, så nu glæder jeg mig til at stå nedenfor på domkirkepladsen, når det går løs.


Og så ellers tilbage til de to store projekter, der ligger og venter: En accordeon-duo til de to virtuose drenge i Mythos Duoen, og en kammeropera til uropførelse næste sensommer på Århus Sommeropera.


Operaen bliver til i samarbejde med Ivar Gjørup, og den bliver anledning til et kært gensyn med figurerne fra hans legendariske tegneserie Egoland.


Egolands univers var mytisk og mystisk - befolket af skæve eksistenser med skæve vinkler på tilværelsens og erkendelsens helt store spøårgsmål. Liv & død, tro & vantro, kærlighed & kildevand... Men for et par år siden lagde Gjørup sin guddommelige anti-helt Divus Madsen i graven efter mere end 25 år som hovedperson i serien.


Divus blev jordfæstet efter alle (tegne)kunstens regler. Men det er jo ikke et ukendt fænomen i dén branche, at guder genopstår. Og i 2013 bliver der i sandhed STOR OPSTANDELSE på Århus Sommeropera, nåull år Divus Madsen rejser sig fra de døde til nyt liv - som operafigur. Her vil han sammen med sin Sandra og med datteren Gaia påny gå på jagt efter Godheden, Livsglæden, Lykken - kort sagt: Meningen Med Det Hele.


HALLELUJA!

Eller:

1/2LELUJA?

John Frandsen