(placeholder)

Maj 2012


Vi har bevæget os ind i den skønneste årstid. Uden for vinduerne springer træerne ud, og solen varmer mere og mere. Livgivende. Det kræver nogen disciplin at holde sig inde ved sine noder...!


Heldigvis er det lutter ønskeprojekter, der ligger på mit skrivebord. Jeg sidder for tiden og arbejder på et større værk til Mythos Duo - de to virtuose accordeon-drenge Bjarke Mogensen og Rasmus Schjærff Kjøller. De vandt med stor overbevisning DR's kammermusik-konkurrence sidste sommer, og de arbejder ihærdigt på at oparbejde et nyt originalrepertoire for deres besætning. De er musikere af den slags, hvor man som komponist kan tillade sig at arbejde uden nogen som helst begrænsning.


Samme luksus er det at skrive for Kiev Piano Duo: to unge ukrainske pianister, der allerede har godt gang i en international karriere, og som vinder priser i den ene konkurrence efter den anden. De har spillet nogle gange tidligere i Danmark, og til juni kommer de herop igen, bl.a. for at give en koncert i 'min' kirke, Stavnsholtkirken i Farum. Her spiller de et program af lutter danse-inspireret musik: Brahms' Ungarske Danse, Grieg's Norwegian Dances, Schumann's Ballszenen etc. Til denne koncert har jeg komponeret en suite af latinamerikanske danse med titlen Let's Dance.


Men inden da glæder jeg mig til sommerkoncert med Ars Nova Copenhagen 27. maj i Garnisionskirken. Her uropfører Paul Hillier og hans elitetropper mine 4casts - fire satser for tolv solostemmer, som handler om skiftende årstider og vind og vejr. Teksterne udgøres af en sammenstilling af vejrudsigter fra DMI og digte af Simon Grotrian.


Og så har jeg modtaget tekstudkast til de første scener af librettoen til min næste opera. Det ser ud til at blive en munter og sprudlende forestilling! Den bliver til i samarbejde med Ivar Gjørup, som jeg også tidligere har arbejdet sammen med (Undermålerne og Skyggen), og den skal have premiere i august 2013. Læs mere om dette projekt i løbet af sommeren:

stay tuned!


John Frandsen