Februar 2011


I går aftes satte jeg sidste dobbeltstreg i en lille samling af seks latinske motetter for lige stemmer og orgel. De er bestilt af Roskilde Domkirkes Pigekor til uropførelse ved korets sommerkoncert I juni. Og I løbet af denne vinterferieuge skal jeg gerne nå at lave et arrangement af den første af mine To Kierkegaard-sange til brug for elever fra Ishøj Musikskole, som har vovet at kaste sig ud i en opførelse af denne sats på Musikskolernes Dag.


Der er noget meget livsbekræftende i at få lov til at arbejde med børn og unge på den måde. Og ikke mindst er det rigtig opmuntrende at mærke, hvor begejstret og uimponeret de går i lag med den ny musik og de nye og anderledes udfordringer.


Den fornøjelse havde jeg også i efteråret med DR Pigekoret, mens jeg fulgte deres engagerede og topprofessionelle arbejde med min Blake-cyklus The Divine Zoo. Inden deres chefdirigent Michael Bojesen takkede af ved årsskiftet, nåede de heldigvis at lave en flot indspilning af dette værk. Og dele af værket er nu blevet udtaget til Verdensmusikdagene (ISCM) i Zagreb, hvor de skal opføres af et kroatisk pigekor 14. april.


Men det er naturligvis også et privilegium at få lov at arbejde sammen med voksne og dygtige musikere! På dette års SUSÅ-festival har jeg netop fået at vide, at de to guitarister Maria Camitz og Leif Hesselberg skal spille min Nocturnal Procession. Den blev skrevet i 2001 til en portrætkoncert i Rundetaarn; det bliver herligt at høre den igen.


Og så glæder jeg mig nu til at komme i gang med en bestilling til DR Underholdningsorkesteret: en fløjtekoncert til deres skønne ungarske solofløjtenist Dora Seres.


John Frandsen