November 2010

FÆRDIG!

Så nåede jeg langt om længe til vejs ende med mit Requiem. Sidste dobbeltstreg blev sat (meget passende) netop I ugen op til Alle Helgens Dag.


Det har været et stort, spændende, inspirerende og voldsomt kontrastrigt projekt at arbejde med. Nu forestår et par ugers efterbehandling – en kritisk gennemgang af hele det 342 sider store partitur – og derefter samtaler med DR Symfoniorkesteret, som har bestilt værket, og med Edition WH, som udgiver det. Der er et væld af produktionsmæssige detaljer, der skal falde på plads, inden en førsteopførelse kan finde sted.


Du kan læse meget mere om mit Requiem her.


Der indfinder sig en vis mathed og tomhed, når så stor en opgave når sin afslutning. Men jeg har heldigvis nogle nye gode projekter at kaste mig over: Jeg har lovet at skrive yderligere to Davidssalmer til ARS NOVA som supplement til De Profundis, som gruppen uropførte for et par år siden. Og så er der planer om en fløjtekoncert (med arbejdstitlen Beauty and the Beast) til DR Underholdningsorkestret og deres vidunderlige ungarske solofløjtenist Dora Seres. Hun er en sand virtuos.


Og endelig skal jeg i gang med at forberede en nyinstrumentering af et ældre værk, Benedic Domino, som oprindelig er skrevet for kor og barokkvartet, men som vi opfører igen til december i Stavnsholtkirken ved en koncert med mit eget kirkekor Convivium og ALPHA trio. Det bliver en sjov opgave, tror jeg. Ved samme lejlighed spiller trioen min Ménage à trois, som jeg skrev til dem sidste år.John Frandsen